Press for English KLik voor Nederlands
LUFC Logo
LUFC LabConsultants
LIMS Selectie Support & Training

LUFC LabConsultants

Wie zijn wij en hoe ondersteunen wij uw

Laboratorium Informatie Management ("LIMS")

Software Selectie Project

Leverancier-onafhankelijkheid is cruciaal!

LUFC LabConsultants

Achtergrond Informatie

LUFC LabConsultants is begin 2010 opgericht door Louis Uunk. Louis heeft meer dan 35 jaar veel verschillende soorten laboratoria in vrijwel alle marktsegmenten ondersteund op het gebied van software (LIMS, ELN, LES, SDMS) leverancier selectie- en implementatietrajecten, efficiëntie- en laboratorium-processen, project management en diverse andere onderwerpen op het gebied van het laboratorium. Louis is ook analytisch chemicus, gespecialiseerd in chromatografische technieken. Hij heeft langjarig zelf in verschillende laboratoria gewerkt en kan zich daardoor goed inleven in het dagelijkse werk van het laboratorium.

LUFC bestaat uit een flexibel netwerk van specialisten op het gebied van het laboratorium en laboratorium informatie management ("LIMS"). LUFC consultants hebben minimaal 25 jaar ervaring met een of meerdere aspecten ("LIMS" & lab) van het moderne laboratorium. LUFC heeft de afgelopen 15 jaren bijna 60 projecten op het snijvlak van "LIMS" en Lab succesvol begeleid. Marktsegmenten waartoe onze klanten behoren zijn: Voedingsmiddelen, Farma, Chemisch, Klinisch, Forensisch, Milieu, Commerciële Laboratoria, Bouwmaterialen etc.

Louis Uunk

"LUFC hecht sterk aan haar leverancier-onafhankelijke status binnen de laboratorium consultancy markt. Wij werken niet in opdracht van hardware en/of software leveranciers. Dit staat ons toe om volledig te focussen op het bereiken van het beste eindresultaat voor onze laboratorium klanten, zonder enige vorm van gemengde belangen of persoonlijke voorkeur".

Waarom zou u LUFC LabConsultants kiezen voor uw
Papierloos Laboratorium / LIMS Selectie Project!

LIMS Selectie Expert Consultants
 • LIMS & Laboratorium Experts
 • LUFC experts hebben zowel uitgebreide laboratorium- en laboratorium informatie management (LIMS, LES, ELN, SDMS etc.) kennis en ervaring. Dit is essentieel om in staat te zijn uw kwaliteit- & laboratorium processen te kunnen vertalen in informatie management eisen/wensen en om het selectie en implementatie (alleen in opdracht van het lab) project goed te kunnen ondersteunen.

 • Leverancier-onafhankelijk
 • LUFC is 100% leverancier-onafhankelijk. Wij werken op geen enkele wijze voor leveranciers van software en/of hardware en verkopen ook geen producten van de leveranciers. Wij hebben geen enkele voorkeur voor een of meerdere software oplossingen en maken ook geen gebruik van "voorkeursleveranciers". Uiteraard kijken wij wel kritisch naar de kwaliteit van software en diensten van de leveranciers. Ons belangrijkste doel is om samen met onze klanten de best passende software te selecteren.

  LUFC keurt nadrukkelijk af dat sommige leveranciers van software en/of hun implementatiepartners "onafhankelijke" diensten aanbieden op het gebied van "LIMS" selectie ondersteuning of URS-training. Het is onmogelijk voor deze partijen om deze diensten onafhankelijk en zonder commerciële interesse aan te bieden.

 • 35+ jaren LIMS & laboratorium projecten
 • LUFC experts hebben meer dan 35 jaren ervaring in het ondersteunen van laboratorium informatie management projecten bij laboratoria in vrijwel elk marktsegment. Dit is een grote hoeveelheid ervaring die ook beschikbaar is voor uw project.

 • 60+ succesvol afgeronde projecten in meeste marktsegmenten
 • LUFC heeft de laatste 15 jaren meer dan 60 projecten ondersteund en succesvol afgerond. Uw project zou de volgende kunnen zijn.
  Aarzel niet contact met ons op te nemen om uw situatie met ons te bespreken. 

 • Tevreden klanten
 • Onze klanten herkennen en waarderen onze toegevoegde waarde tijdens alle afzonderlijke onderdelen van het project. Onze rol in het project kan worden aangepast aan uw specifieke behoefte. Wij gaan zorgvuldig om met uw budget en zullen altijd uw eigen mensen trainen en inzetten voor projectwerkzaamheden indien dat effectief en efficiënt is.

KLM

"LUFC (Louis Uunk) en ik hebben nauw samengewerkt tijdens een LIMS leverancier selectie project. Ik ben onder de indruk van zijn expertise, kennis en energie in dit project. Louis levert professioneel advies van hoog niveau en daarnaast kwalitatieve ondersteunende documentatie. Hij is heel scherp op details en kent de LIMS markt heel goed. Naast zijn ervaring is hij ook een vriendelijk persoon en gemakkelijk om mee te werken. Iemand die de goede vragen op het juiste moment stelt."

Ingrid Timmermans

Head Quality Assurance & Control
KLM Catering Services Schiphol

NKI

"In 2017 hebben we Louis Uunk van LUFC LabConsultants gevraagd om ons te begeleiden bij de selectie van een Laboratorium Informatie Management Software pakket. Deze begeleiding bestond uit drie onderdelen: een LabInfoScan (in kaart brengen van lopende en gewenste processen), het opstellen van een URS en de uiteindelijke selectie van een pakket. Wij hebben deze begeleiding erg nuttig gevonden. Er zijn veel software pakketten te koop en doordat Louis Uunk ervaring heeft op het gebied van het uitvoeren van laboratorium werkzaamheden en LIMS, begrijpt hij de lab processen en is hij in staat om een geschikte “short-list” van leveranciers te maken. Planningen en afspraken worden nagekomen en het is heel fijn dat je bij deze belangrijke selectie wordt bijgestaan door een expert."

Hilde Rosing

Laboratorium Team Leider
Nederlands Kanker Instituut
Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis